Effektiv behandling av diabetesfötter


BioCool Medica är ett fotbad för dig som har diabetes. Öka syresättningen, förbättra sårläkningen och bli av med svamp och mikroorganismer. Börja behandla diabetesfötter idag!

Vad är diabetesfot?

Diabetesfot är ett samlingsnamn för de problem med sår, infektioner och andra vävnadsskador som personer med diabetes är i riskzonen för. Nervpåverkan och nedsatt cirkulation i fötterna är vanliga följder av diabetes. Det kan leda till känselbortfall med risk för oupptäckta, begynnande fotsår och infektioner där amputation ibland är enda utvägen.

Behandling av diabetesfötter

Nu finns ett sätt för alla personer med diabetes att både förebygga och behandla för att undvika allvarliga komplikationer av diabetesfot. BioCool Medica är ett miljövänligt fotbad som redan idag används av fotterapeuter. BioCool Medica syrsätter huden och tar samtidigt död på alla mikroorganismer som kan ge angrepp av svamp och vårtor på skadad hud.

Tips för dig med diabetes

Alla med diabetes ska ha löpande kontakt med en fotterapeut. Det är också viktigt att själv se över och sköta sina fötter dagligen. Bra skor kan undvika skador på huden som skyddar oss så länge den är hel och frisk. Det är då sår uppstår som allvarliga komplikationer kan uppstå med amputation som följd. Vid känselbortfall i foten kan en sten i skon få ödesdigra konsekvenser.

BioCool på ditt apotek

Har du frågor om BioCool Footcare eller BioCool Medica kan du vända dig till närmsta apotek eller en fotterapeut. Fotbadet skapar en unik syreexplosion som dödar alla mikroorganismer som orsakar vårtor, hälsprickor fotsvamp och nagelsvamp. BioCool får dina fötter att må bra, kort och gott!

Hitta till närmaste butik!


Apoteket, Apotek Hjärtat, Kronans Apotek och Sveriges Fotterapeuter har BioCool. Klicka på logotyperna för ditt närmaste apotek.